3 lucruri pe care ar trebui să știți să le rezolvați prin casă

Deși nu suntem suficient de asemănători cu neanderthalii, mai ales în zilele noastre, pentru a sugera că un om ar trebui să fie măsurat doar prin abilitățile sale tactile, nu suntem suficient de nebuni să credem că nu există o valoare extraordinară în competențele lucrului manual. La urma urmei (și așa cum vă poate spune orice proprietar), există întotdeauna ceva care trebuie reparat. Sigur, nu toate lucrările au nevoie de un rotopercutor, însă aproape orice reparație necesită anumite abilități tehnice.

Și, deși ar fi perfect rezonabil să apelați la un comerciant cu experiență pentru toate lucrările de întreținere și reparații necesare, acest lucru poate, de asemenea, să devină destul de costisitor și ar putea să nu fie întotdeauna necesar.

Pentru a vă ajuta să vă dați seama de diferența dintre o soluție relativ simplă și una care necesită mâna unui profesionist cu un ciocan rotopercutor, am realizat următorul ghid care prezintă cele mai bune abilități de pe care fiecare persoană ar trebui să le aibă.

Când să faceți singur și când să cereți ajutor

În primul rând: trebuie să respectăm toți profesioniștii. Nu este intenția noastră să sugerăm că munca unui instalator, a unui tâmplar sau a unui profesionist similar este cu totul inutilă. De fapt, există o mulțime de reparații pe care nu am visa să le încercăm fără ajutorul unui expert.

Cu toate acestea, există, de asemenea, o mulțime de treburi mult mai mici care apar din când în când, care pot fi relativ ușor gestionate de un cunoscător, de ex. proprietarul locuinței, pentru mult mai puțini bani decât costul unei convorbiri telefonice.

Trucul constă în măsurarea joncțiunii dintre baza dvs. de cunoștințe, nivelul de încredere, abilitățile tactile și acceptarea rezonabilă a riscului. Ar trebui să fiți aproape sigur că puteți rezolva problema (poate cu ajutorul ghidurilor online pas cu pas sau a videoclipurilor de pe YouTube) înainte de a vă gândi să ieșiți și sa cumparati un rotopercutor.

Dacă aveți îndoieli că puteți face treaba și o puteți face bine, acest lucru ar trebui să vă facă să luați în considerare apelarea la un profesionist. De asemenea, vă puteți folosi abilitățile de cercetare online pentru a determina dificultatea generală a unei lucrări.

În cele din urmă, nu lăsați în niciun caz ego-ul dvs. să intervină. Dacă credeți, pentru o fracțiune de secundă, că ați putea agrava lucrurile sau că ați puteți să vă răniți pe dvs. sau pe altcineva, opriți-vă din ceea ce faceți și să apelați la un profesionist. O problemă aparent mică poate fi agravată de zece ori de o acțiune iresponsabilă cu un rotopercutor și ar putea ajunge să vă coste mult mai mult decât ar fi făcut-o inițial.

Ancorarea mobilierului

Oricine a cumpărat vreodată un raft de cărți de la IKEA ar trebui să fie familiarizat cu ancorarea mobilierului. Totuși, acesta este, de asemenea, un pas pe care mulți oameni aleg să îl omită.

Cu toate acestea, credem că este o greșeală extraordinară, deoarece acest pas relativ simplu poate avea un impact semnificativ asupra siguranței tuturor celor care locuiesc în casa dvs. Scopul ancorării mobilierului pe perete este de a vă asigura că, din orice motiv, mobilierul nu se răstoarnă și nu cade pe cineva / ceva – putând provoca daune atât victimei, cât și proprietății dvs.

Ancorarea mobilierului, în concepție, nu este atât de diferită de, să zicem, agățarea unui raft sau a unor lucrări de artă, dar am argumenta că este o alegere mai bună, datorită implicațiilor de siguranță. Nu aveți nevoie neapărat de un rotopercutor, ci doar de o bormașină și câteva holșuruburi.

Reparații electrice

Nu vă sugerăm că trebuie să deveniți un electrician cu drepturi depline. Dar ar fi o idee bună să cunoașteți elementele de bază, astfel încât să puteți efectua o întreținere minoră care altfel v-ar putea costa destul de mult. Aceasta poate include lucruri la fel de simple precum, să zicem, înlocuirea unui întrerupător de lumină sau schimbarea unuia standard cu un dimmer.

Configurarea și depanarea electrocasnicelor

La prima vedere, ați putea crede că abilitatea de mai sus le include și pe acestea, dar vă sugerăm să vă regândiți. Acest punct este mai mult despre a învăța cum să vă configurați electronicasnicele moderne în mod adecvat – cum ar fi să știți cum să configurați și să plasați un sistem de sunet surround, să gestionați probleme de conectivitate Bluetooth, huburi inteligente și dispozitivele sale conexe și multe altele. Acest lucru nu necesită abilități electrice reale – ceea ce înseamnă că probabil nu veți tăia firele sau nu vă veți face griji cu privire la împământare – dar este totuși o abilitate la îndemână, mai ales dacă aveți oameni limitați din punct de vedere tehnic în familia dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *