Internări limitate la Spitalul Județean ”Mavromati”, după ce jumătate din spital a fost ocupat de bolnavii COVID. Apelul făcut de conducerea spitalului către pacienți

Conducerea Spitalului Județean ”Mavromati” a făcut, joi, un apel către pacienți, în contextul incidenței crescute a infectiei cu virusul Sars Cov 2 de peste 7 la mie in județul Botoșani,  să se adreseze medicilor specialiști din Ambulatorul de specialitate pentru a reduce presiunea pe Serviciul UPU care este suprasolicitat și aglomerat de urgențele medico-chirurgicale și de pacienții cu simptomatologie Covid.

Potrivit unui comunicat transmis de Spitalul Județean, peste 50% din paturile de spital din sediul unității spitalicești din strada Marchian sunt destinate pacienților Covid confirmați. De asemenea, din cauza numărului mare de îmbolnăviri. de aproximativ două săptămâni, conducerea  SJU Mavromati Botoșani a luat decizia limitării internării pacienților cu afecțiuni chirurgicale cronice cu operații programabile care nu reprezintă urgențe chirurgicale. Astfel, s-a diminuat cu 50%  numărul sălilor de operații din blocul operator, iar jumătate din blocul operator a fost transformat în secție ATI non covid.

În ceea ce privește asistența medicală acordată pacienților oncologici, aceasta nu a fost afectată, deoarece Secția Oncologie are circuit distinct atât pentru spitalizarea continuă cât și pentru internările de zi.

Pentru celelalte specialitati medicale si chirurgicale Non Covid exista posibilitatea evaluarii de catre medicii specialisti pentru  fiecare specialitate, respectiv cardiologie, neurologie, chirurgie generala, chirurgie plastica, urologie, NCH, BFT,  alergologie, diabet si boli metabolice, nefrologie, dermatologie, gastro-enterologie, endocrine, medicina interna, oftalmologie, ORL-OMF, ortopedie, atât în Ambulatorul de specialitate cu programare prealabila la numarul de telefon mobil afisat pe site-ul Spitalului Judetean cât ți prin spitalizare de zi dacă sunt necesare investigații suplimentare, mai precizează sursa citată.

În ceea ce priveste investigațiile imagistice, conducerea spitalului recomandă efectuarea acestora pe baza de bilet de trimitere de la medicul specialist. În acest sens se pot efectua cu programare urmatoarele investigatii: echografii, radiografii, CT și RMN.

Rugăm  să înțelegeți contextul epidemiologic nefavorabil si sa aveti in vedere grija noastra de a nu refuza pacientii care se adreseaza Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati cu rugamintea si recomandarea de a creste adresabilitatea in Ambulatorul de specialitate si pentru a reduce presiunea de  la nivelul Serviciului UPU si sectiilor implicate direct in tratarea pacientilor Covid confirmati”, a declarat Doina Caba, managerul Spitalului Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *