Directorul DSP Botoșani: Cadrele medicale sunt suprasolicitate. Am solicitat detașarea de medici specialiști din țară, în această perioadă, pe secțiile COVID

Toate locurile de la ATI pentru bolnavii cu coronavirus sunt la capacitate maximă, iar cadrele medicale fac cu greu față numărului mare de îmbolnăviri, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Cadrele medicale sunt suprasalocitate. Avem în momentul de față două solicitări, de la Spitalul de Recuperare și Spitalul municipal Dorohoi, prin care ni se solicită dublarea linei de gradă la Recuperare, pentru că un singur medic nu face față la numărul de pacienți internați, iar la Spitalul municipal Dorohoi avem solicitare pentru zona Covid, să aibă separat linie de gardă. De asemenea, colegii de la Spitalul Județean sunt suprasolicitați. La Secția Boli Infecțioase sunt un număr de 90 de paturi ocupate cu un singur medic de gardă, care face și consulturile în camera de primiri a pacienților depistați poztiv, plus că trebuie să facă vizita și să supravegheze în timpul gărzii pacienții covid care au o patologie care se poate deteriora de la o oră la alta. Plus colegii din Blocul principal al Spitalului Județean. La fel, Secția medială 1 are 69 de paturi cu un singur medic de gardă. Deficitul de personal este foarte mare”, a precizat Adăscăliței.

Directorul DSP susține că deficitul de medici este mare urmare a pensionărilor din sistem, dar și datorită plecărilor unor medici în alte județe. Există lipsă de medici pe secțiile ATI, Boli Infecțioase, Pneumologie, UPU.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică a solicitat Ministerului Sănătății detașarea de medici specialiști din țară, în această perioadă, pe secțiile covid ale spitalelor din Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *