Paturile pentru bolnavii cu coronavirus, suplimentate la Botoșani. O secție a Spitalului Județean devine secție COVID

Foto: ZUMA Press

Paturile pentru bolnavii cu coronavirus au fost suplimentate, după creșterea alarmantă a cazurilor în județul Botoșani. Prefectul Dan Nechifor, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Decebal Muraru, și directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, s-au întâlnit, marți, cu directorii spitalelor din județ pentru a decide noi măsuri, în contextul creșterii îmbolnăvirilor în județ.

Astfel, s-a ajuns la identificarea unor soluții de suplimentare a paturilor COVID cu un total de 71. Vor fi  20 de paturi în plus la Spitalul Municipal Dorohoi, 20 la Spitalul de Recuperare ”Sfântul Gheorghe” , 25 la Spitalul Județean de Urgență Mavromati și șase paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie.

De asemenea, s-a decis ca Secția de urologie de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati să se transforme în secție COVID.

Marți au fost raportate la Botoșani 222 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, dintre care 111 în municipiul Botoșani. Rata de infectare a ajuns la nivel județean la 3,53/1.000, iar în municipiul Botoșani la 654/1.000.

 

Municipiul Botoșani intră în carantină. Anunțul făcut de prefectul Dan Nechifor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *