FOTO! Militari din Statele Unite ale Americii, în vizită la Instituția Prefectului din Botoșani. Ce au discutat cu prefectul județului!

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor a primit, marți, vizita unei delegații formată din specialiști în cooperare civili-militari, din România și din Statele Unite ale Amercii (SUA).

Militarii din cadrul Afacerilor Civile au discutat cu reprezentantul Guvernului în teritoriu despre problemele ce survin din situarea județului Botoșani la granița țării și Uniunii Europene. Dan Nechifor a vorbit despre imigranții care au ajuns la Botoșani și care, deși în număr redus, nu reușesc să se integreze. Prefectul a ținut totodată să mulțumească pentru colaborare sa cu structurile militare în lupta cu pandemia.

Noi nu ne-am dori, dar dacă situația se va impune, vom apela din nou la sprijinul armatei pentru luarea măsurilor adiacente carantinării anumitor localități. Prezența militarilor are un impact pozitiv asupra populației și le mulțumesc și cu această ocazie pentru colaborare., a explicat Dan Nechifor.

Americanii de la Afaceri Civile. care au fost însoțiți de militarii români din echipa CIMIC a Batalionului 1 CIMIC București, au anunțat că în curând se va operaționaliza un portal dedicat cooperării militaro-civile, baza de date urmând să fie completată pentru zona județului Botoșani inclusiv cu informații ce urmează să fie transmise de Instituția Prefectului. Delegația a abordat și subiecte legate de protecția și pregătirea populației în situații de criză, structurile de căutare și salvare a persoanelor, sau acțiuni privind imigranții și refugiații, detaliile fiind oferite de lt.col Codruț-Ștefan Obreja, comandantul Batalionului 335 Artilerie ”Alexandru cel Bun” din Botoșani.

Vă mulțumim pentru că ne-ați primit la dumneavoastră, deși vizita a fost cam în pripă. Și apreciem deschiderea dumneavoastră. Ne-ați oferit detalii tehnice și la obiect, fără tendința de a estetiza artificial județul.”, a declarat căpitanul Bogdan Stoichiță, de la echipa CIMIC a Batalionului nr.1 București.

Vizita, axată pe modalitățile de cooperare militară și civilă, se desfășoară în contextul unui tur realizat de delegația mixtă, județele Iași și Vaslui fiind deja vizitate. Specialiștii CIMIC și-au propus să ajungă și la punctele de trecere a frontierei, dar și la Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu”, unde partenerul american dorește să facă o donație de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *