Coordonatorul Departamentului de Educație de la PRO România prof. Mihaela Huncă: “România educată”-singură în fața nenorocirilor!

Coordonatorul Departamentului de Educație de la PRO România prof. Mihaela Huncă, a transmis un mesaj, marți, de Ziua Educației în care atrage atenția cu privire la situația sumbră prin care trece învățământul românesc.

Anual, la 5 octombrie, în lume este celebrată ziua educaţiei şi a celor care activează în acest domeniu. Din cauza pandemiei și sărbătoarea de anul acesta este sub restricții, motiv pentru care unii profesori nu și-au făcut planuri de activități prin care să marcheze ziua împreună cu elevii.

“Trebuie să spun totuși că în acești ultimi ani, cu toții, profesori, elevi, părinți am învățat câte ceva: am învățat să ne adaptăm unor noi provocări, am început să folosim mediul on line, să utilizăm ca resurse în procesul de învățământ ultimele descoperiri tehnologice, într-un cuvânt orele de curs se mai fac și într-o manieră modernă și atractivă, atât pentru elev, cât și pentru profesori. Din păcate din această pandemie, am învățat numai noi, profesorii și elevii pentru că nu pot spune același lucru despre politicieni, despre guvernanți, despre oficialii Ministerului Educației. Din nou, au fost prinși cu temele nepregătite de un nou val al pandemiei: în lipsa unor măsuri clare de prevenție școlile se închid din nou pe capete și, ce este mai grav, zeci de mii de elevi și profesori nu au nici acum posibilitatea să urmeze învățământul on line. Din păcate “România educată” a președintelui, a rămas singură în fața nenorocirilor . De aceea, dragi profesori, dragi părinți, dragi elevi vă mulțumesc pentru că zilnic faceți eforturi ca tot acest sistem al educației în România să rămână pe linia de plutire. În speranța unor vremuri mai bune vă urez un sincer La Mulți Ani!”, a declarat prof. Mihaela Huncă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *