Doi bebeluși din Botoșani infectați cu virusul COVID-19

Doi bebeluși din județul Botoșani au fost infectați cu virusul COVID-19. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, este vorba despre un copil  de șase luni și unul de 11 luni. Primul a fost depistat pozitiv pe 3 octombrie, la o zi după ce mama sa a fost testată pozitiv.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, susține că secția ATI pentru bolnavii cu COVID de la Spitalul Județean este plină și că numărul de pacienți internați a crescut în ultimă perioadă, întrucât se prezintă la spital cu forme medii sau grave ale bolii.

Numărul de pacienţi internaţi a crescut în ultima perioadă pentru că persoanele care se prezintă la spital prezintă forme medii şi grave. Secţia de Terapie Intensivă este la capacitate maximă”, a precizat Adăscăliței.

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, rata de infectare la nivelul județului este de 3,45 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 112 cazuri noi de coronavirus, cele mai multe, 59, fiind înregistrate în municipiul Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *