Se majorează salariul minim pe economie. Creșterile de aplică începând cu data de 1 ianuarie 2022

santier, constructie bloc, stiri, botosani, muncitori constructiiAngajații care beneficiază de salariul minim pe economie vor câștiga mai mult de la începutul anului viitor. Guvernul a adoptat, luni, o hotărâre privind  majorarea salariului minim cu 10% în valoare netă.

Practic, salariații vor câștiga cu 138 de lei, începând de la 1 ianuarie 2022. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susține că impactul acestei măsuri va fi asupra unui număr de aproximativ 1,97 milioane de oameni.

Guvernul a adoptat majorarea salariului minim în plată la nivelul lui 2022. (…) Această majorare va fi cu 10% în valoare netă, iar ca valoare brută salariul minim în plată la nivelul anului 2022 va ajunge la 2.550 de lei pe lună. Sunt rezultate pozitive, întrucât această majorare a salariului în plată la nivel brut reprezintă o majorare cu aproximativ 250 de lei faţă de nivelul actual şi de 138 de lei la nivel net, iar impactul va fi asupra a aproximativ 1,97 de milioane de oameni (…) Am crescut salariul net cu 10%, este cea mai mare creştere care s-a făcut în ultimii ani pe salariul net, de 4 ori mai mare decât cea de anul trecut”, a afirmat Turcan.

Tânără din Botoșani, inclusă de Forbes în topul tinerilor excepționali din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *