Copiii din comunele Curtești, Roma și Tudora revin, de luni, la școală, deși localitățile se află în carantină

Copiii din comunele Curtești, Roma și Tudora revin, începând de luni, la școală, deși localitățile acestora se află în carantină. Miniștrii Educaţiei şi Sănătăţii au semnat, vineri, ordinul comun privind prezenţa fizică a elevilor la cursuri şi după depăşirea ratei de infectare cu SARS-CoV-2 de 6 la mie.

„A fost semnat ordinul comun Educaţie – Sănătate pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 şi s-a trimis la Monitorul Oficial spre publicare până la ora 21,00. Apreciez colaborarea cu Ministerul Sănătăţii, INSP şi CNSU„, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi hotărârea prin care ministerele Educaţiei şi Sănătăţii sunt abilitate să modifice ordinul comun astfel încât elevii să poată participa fizic la cursuri şi după depăşirea ratei de infectare cu SARS-CoV-2 de 6 la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *