Patru medici din Botoșani, sancționați în urma unor controale ale Casei de Asigurări de Sănătate. Au fost reclamați de angajatori!

Trei medici specialiști și un medic de familie  au fost sancționați de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Botoșani, pentru nerespectarea prevederilor legale privind modul de eliberare a certificatului de concediu medical. Alina Mustiață, directorul general al CJAS Botoșani, a declarat că  medicii au fost sancționați cu avertisment în urma unor controale, urmare a unor sesizări venite din partea unor angajatori privind nelegalitatea concediilor medicale acordate unor salariați.

La Casa Județeană de Asigurări de Sănătate au fost depuse trei sesizări, în care angajatorii au solicitat respectarea prevederilor legale privind acordarea certificatelor de concediu medical unor angajați ai acestora. Urmare a celor sesizate, CAS a verificat doi furnizori de servicii medicale și a sancționat patru medici cu avertisment pentru nerespectarea prevederilor legale privind modul de eliberare a certificatului de concediu medical. Un certificat de concediu medical trebuie să aibă în spate documente medicale și să fie completată corect foaia de observație sau fișa pacientului. Medicii respectivi nu le aveau completate corect”, a precizat directorul CAS Botoșani.

De asemenea, în primele opt luni ale anului în curs, CAS Botoșani a verificat și zece angajatori, după ce au fost reclamați de proprii salariați că nu le-au fost plătite indemnizațiile de concediu medical. Au fost aplicate șapte sancțiuni la tot atâția angajatori, din care cinci avertismente și două amenzi a câte 3.500 lei pentru neprezentarea documentelor în vederea efectuării controlului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *