Greu de carantinat! Un botoșănean care trebuia să stea izolat la domiciliu, amendat de jandarmi după ce a ieșit la plimbare

Un botoșănean de 42 de ani, din satul Băiceni, comuna Curtești, pentru care a fost luată măsura de carantinare la domiciliu, a fost amendat de jandarmi după ce a fost depistat în timp ce se plimba nestingherit prin localitate. Asta în condițiile în care bărbatul nu avea voie să părăsească domiciliul declarat până pe data de 03 octombrie a.c. inclusiv.

Încălcarea măsurii de carantinare, dispusă de către Direcția de Sănătate Publică pentru o perioadă de 14 zile, îl va costa 1000 lei, sumă ce reprezintă cuantumul sancțiunii contravenționale primite.

„Amenda aplicată de jandarmi constituie minimul prevăzut de Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, maximul putând ajunge însă la valoarea de 5000 de lei”, se precizează într-o informare a Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Botoșani.

În ultima săptămână, în vederea limitării noilor cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au verificat 584 de persoane la domiciliu, din care 407 aflate în carantină și 177 în izolare.

Încă patru botoșăneni, infectați cu COVID-19, au murit în ultimele 24 de ore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *