Atenție! Program special în care pot fi organizate nunțile și botezurile. Decizie adoptată joi de autorități

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, joi, o hotărâre privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19. Decizia se referă și nunți, și botezuri, dar și alte evenimente private.

CNSU a stabilit că organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) la interior sau exterior, poate fi realizată doar în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 200 de persoane.

Condiția este ca petrecerile să aibă loc dacă toate persoanele participante sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

De asemenea, organizarea activităţii operatorilor economici de administrare a piscinelor interioare poate fi realizată, doar în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2.

Totodată, organizarea activităţii operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii poate fi realizată, doar în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2.

Scade numărul comunelor din Botoșani care nu au niciun caz de COVID-19. Vezi lista localităților „curate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *