Cum să vă curățați televizorul cu ecran plat

În ultimii ani, mulți dintre noi am petrecut mult mai mult timp acasă și ne-am concentrat mai mult pe curățarea electrocasnicelor – de la frigidere la ventilatoare de tavan.

Ca și în cazul altor articole electronice, televizoarele pot atrage praful și pot fi afectate de pete, cum ar fi amprentele copiilor. Din fericire, curățarea televizorului cu ecran plat este un proces simplu, care nu necesită substanțe chimice scumpe.

Pe lângă acel TV Samsung, nu uitați să acordați atenție și telecomenzilor televizoarelor și cablurilor. Acestea sunt atinse mult mai mult decât televizoarele și supuse agenților patogeni și murdăriei. Mai jos avem sfaturi pentru curățarea atât a televizoarelor, cât și a telecomenzilor.

Când vine vorba de televizoare, piața actuală este dominată de televizoare vibrante, cu ecran mare LCD (LED) și televizoare OLED. Cu toate acestea, mulți dintre noi avem încă televizoare mai vechi, inclusiv televizoare cu plasmă, pe care companiile au încetat să le mai fabrice în 2014 și chiar televizoare CRTV – numite și televizoare cu tub – care au început să dispară în jurul anului 2008.

Dacă curățați un televizor cu tub mai vechi, aveți ceva mai multă flexibilitate, deoarece ecranul său este din sticlă și poate fi curățat la fel ca alte articole din sticlă din gospodăria dvs. În acest caz – și numai în acest caz – este în regulă să folosiți un produs de curățat geamuri.

Televizoarele LCD sunt mult mai sensibile și trebuie curățate cu grijă pentru a împiedica zgârierea sau deteriorarea ecranelor. Un TV Samsung cu plasmă are, de asemenea, ecran de sticlă, dar producătorii au aplicat adesea o acoperire sensibilă anti-orbire, deci ar trebui tratat mai degrabă ca un televizor LCD, decât ca unul CRTV.

Atât pentru televizoarele OLED, cât și pentru cele LCD, sfatul este același și este simplu: curățați cu o cârpă moale și uscată pentru a evita zgârierea ecranului.

În toate cazurile, opriți televizorul – sau chiar deconectați-l – înainte de curățare. Pe lângă faptul că este mai sigur pentru TV, de obicei este mai ușor să vedeți murdăria sau petele degetelor când ecranul este întunecat. De asemenea, îi oferă televizorului șansa de a se răcori.

Dacă aveți îndoieli cu privire la ce tip de televizor aveți, puteți consulta întotdeauna manualul proprietarului. Majoritatea manualelor și site-urilor web ale producătorilor au instrucțiuni pentru cel mai bun mod de a le curăța produsele.

Iată toate sfaturile noastre pentru curățarea unui TV Samsung cu ecran plat.

Începeți cu o cârpă uscată și moale

Ecranele se pot zgâria ușor și chiar și prosoapele de hârtie sau țesăturile conțin fibre le pot deteriora. Cel mai bine este să folosiți o cârpă moale, din microfibră antistatică – de tipul celor utilizate pentru curățarea ochelarilor și a obiectivelor camerei – și să ștergeți cu o mișcare circulară. Ștergeți ușor ecranul acelui TV Samsung cu o cârpă uscată pentru a îndepărta praful și alte resturi, dar nu apăsați prea tare.

Dacă există pete greu de îndepărtat, puteți umezi ușor cârpa cu apă distilată și să curățați ușor ecranul. Nu pulverizați apă direct pe ecran, ceea ce ar putea provoca un șoc sau o defecțiune a componentelor, dacă se scurge în funcționarea interioară a aparatului.

Pentru cele mai încăpățânate pete, puteți încerca să utilizați o soluție cu detergent foarte ușor pentru vase, foarte diluat cu apă, aplicat încă o dată pe cârpă și nu pe televizor. Ecranele LCD, în special, sunt foarte sensibile la presiune și se pot zgâria ușor, deci nu apăsați puternic.

Evitați substanțele chimice dăunătoare

Alcoolul și amoniacul, care se găsesc în produsele de curățat geamuri, pot face ravagii pe televizorul dvs. cu ecran plat, deci nu utilizați produse de curățat care le conțin. De asemenea, nu utilizați produse de curățare care conțin un abraziv care poate zgâria ecranul.

Nu uitați telecomanda

Telecomenzile nu numai că pot atrage praful, dar pot adăposti și un număr destul de mare de germeni.

Scoateți bateriile înainte de a începe curățarea. Apoi începeți prin a întoarce telecomanda cu capul în jos, astfel încât butoanele să fie orientate în jos și atingeți telecomanda de palma dvs. pentru a disloca orice resturi care ar fi putut cădea între taste sau butoane. Ștergeți întreaga telecomandă cu o cârpă moale care a fost pulverizată cu un pic de alcool diluat cu apă. Cârpa trebuie să fie umedă, nu udă.

Pentru a curăța butoanele și în jurul acestora, puteți utiliza o dischetă de bumbac umezită cu amestecul de alcool și apă. În cele din urmă, ștergeți din nou întreaga telecomandă cu o cârpă moale uscată și reinstalați bateriile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *