Amenzi de 6.000 de lei pentru un botoșănean care repara mașini

Un botoșănean, care se ocupă cu reparația mașinilor, a fost amendat cu 6.000 de lei de comisarii de la Garda de Mediu Botoșani, în urma unor controale. Aceștia au constatat că pe un amplasament sesizat se desfășoară activități de reparații auto: lucrări tinichigerie, mecanică (înlocuiri subansamble), vopsitorie și operațiuni de pregătire a suprafețelor în vederea vopsirii.

Au fost identificate piese rezultate din operațiuni de dezmembrare de la mai multe autovehicule, precum și deșeuri rezultate din urma dezmembrărilor.

Botoșăneanului i s-a interzis să mai desfășoare astfel de activități

„Având în vedere faptul că în conformitate cu prevederile Ordinului 1798/2007 de aprobare a procedurii de emitere a autorizației de mediu, activitățile de întreținere și reparații auto cu vopsitorie și cele de dezmembrare a autovehiculelor sunt supuse reglementării de mediu și, întrucât la data controlului aceste activități se desfașoară fără ca persoana fizică identificată să dețină autorizație de mediu, a fost aplicate două sancțiuni contraventionale în cuatum de 6000 lei. Au fost stabilite măsuri de interzicere a desfășurării activităților de întreținere și reparații a autovehiculelor cu vopsitorie și de dezmembrare a vehiculelor, până la obținerea autorizației de mediu, precum și de valorificare/eliminare cu firme autorizate a deșeurilor existente pe amplasament”, precizează Garda de Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *