Vlad Plăcintă a devenit cetățean de onoare al municipiului Botoșani

Vlad Placinta

Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă”, a devenit cetățean de onoare al municipiului Botoșani. Propunerea privind desemnarea acestuia drept cetățean de onoare al municipiului Botoșani a obținut votul consilierilor locali. Pentru Vlad Plăcintă au fost 19 voturi și trei abțineri.

De ani de zile, Vlad Plăcintă, prin Asociația „Salvează o inimă”, se implică în campanii de salvare a copiilor, în special cu malformații grave, oferindu-le șansa de a trăi și de a se dezvolta pentru viitor. Activitatea prodigioasă a președintelui acestei organizații non-guvernamentale și rezultatele uimitoare l-au determinat pe primarul Cosmin Andrei să propună Consiliului Local Botoșani, în ședința ordinară din luna septembrie, acordarea titlului de „Cetățean de onoare” al municipiului Botoșani. Ceea ce i-a făcut pe oameni să aibă încredere în Vlad Plăcintă este tocmai transparența de care acesta a dat dovadă în demersurile sale, fiecare leu donat fiind contorizat și justificat.

Vlad Plăcintă este un tânăr de 35 de ani din Botoşani care şi-a dedicat cea mai mare parte din viaţa de adult acţiunilor caritabile. A luptat din greu pentru a salva copii cu cancer, dar şi copii cu alte afecţiuni grave. A pus interesele copiilor bolnavi înaintea intereselor personale şi a reuşit nu doar să aducă zâmbetul pe chipurile triste, ci să salveze sute de vieţi. Din acest motiv, Vlad poate fi supranumit „salvatorul de îngeri”. Prin Asociaţia „Salvează o inimă”, al cărei preşedinte este, el a reuşit ca, în zece ani, să strângă fonduri de peste 12 milioane de euro, care au fost direcţionate exclusiv către cauzele sociale pentru care s-a implicat.

„ Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Mulțumesc tuturor pentru tot sprijinul acordat de-a lungul timpului. Fără sprijinul vostru moral dar și financiar nu aș fi reușit să fac nimic. Acest titlu îl dedic tuturor donatorilor, și susținătorilor Asociației”Salvează o inimă”, a oameniilor de afaceri din Botoșani, din țară și din străinătate. Mulțumesc mai ales familiei, prietenilor ,colegilor, partenerilor și foștilor colegi din organizație. Și nu în ultimul rând părintelui duhovnic care cu timp și fără timp mă susține moral iar în momentele de cumpănă îmi este alături”, a spus Vlad Plăcintă.

FOTO Premieră într-o ședință a Consiliului Local Botoșani! Prima propunere de cetățean de onoare, respinsă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *