Primăria plătește 100.000 de lei pentru o strategie de alimentare cu energie termică a municipiului Botoșani

Primăria municipiului Botoșani a scos la licitație reactualizarea Strategiei locale de alimentare cu energie termică pentru perioada 2022-2028. Potrivit administrației locale, „această strategie trebuie intocmită de o firmă cu experiență în elaborarea unor astfel de lucrări”.

Documentul este unul tehnic, fără un impact major asupra deciziilor autorităților locale, însă este strict necesar în obținerea finanțării din programul guvernamental de termoficare. Pentru această strategie de alimentare cu energie termică, municipalitatea alocă un buget de 107.666 lei.

Furnizarea energiei termice în municipiul Botoșani este asigurată de societatea comercială Modern Calor SA, cea care are aproximativ 11.000 de abonați.

Actuala strategie de termoficare expiră la sfârșitul anului 2021.

One thought on “Primăria plătește 100.000 de lei pentru o strategie de alimentare cu energie termică a municipiului Botoșani

  1. La ce serveste daca nu influenteaza deciziile administratiei publice locale? Ar fi mai bine ca in locul subventiilor platite de primarie sau din fonduri europene sa fie ajutati toti consumatorii de la Termica sa monteze centrale termice de apartament, de bloc sau de cladire. Ar fi toti mai multumiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *