Hervin Ongenda, mijlocașul-spectacol din Liga 1, curtat din Asia. FCSB i-a oferit un salariu de patru ori mai mare ca la FC Botoșani, însă a refuzat

Hervin Ongenda (26 de ani) a refuzat să meargă la FCSB ca să plece liber în vara anului viitor. El e deja curtat din Asia și există șanse mari să joace acolo din sezonul următor. Zona arabă rămâne o destinație importantă pentru fotbaliștii din Liga 1, nu numai pentru români. Hervin Ongenda, mijlocașul ofensiv de la FC Botoșani, parcurge un sezon foarte bun și are ocazia să se îmbogățească peste câteva luni, când va putea să plece din Moldova liber, fără ca botoșănenii să capete vreun ban în schimbul lui.

Ongenda a refuzat o propunere de la FCSB în vara aceasta. Iftime, președintele de la Botoșani, acceptase oferta de 400.000 de euro a lui Becali, apoi jucătorul a respins transferul, deși ar fi câștigat 20.000 de euro lunar în clubul lui Gigi, de patru ori peste salariul pe care-l încasează în prezent.

Francezul a calculat că e convenabil să mai joace la Botoșani până în vara anului viitor și apoi să plece într-un alt campionat. La finalul contractului, el va putea să câștige bani mulți, din moment ce echipa care-l va angaja n-o să aibă de plătit vreo sumă ca să-l cumpere.

Interes pentru achiziționarea lui Ongenda există. A fost de curând în București un impresar saudit, Majeashi Abdullah, un agent conectat cu mai multe cluburi din Arabia. El a asistat la partida pe care botoșănenii au câștigat-o la București cu Dinamo, 2-1.

„Am mers la meci ca să-l urmăresc pe Ongenda. Mi-au mai plăcut mijlocașul defensiv de la Botoșani și Ahmed Bani, de la Dinamo”, explică impresarul.

Închizătorul pe care l-a remarcat e Malcom Edjouma, o revelație în sezonul acesta. Francezul pe care Hagi l-a dat afară de la Farul a devenit om de bază în trupa lui Croitoru și a avut prestații remarcabile în fiecare partidă.

Echipa-surpriză a lui Croitoru consumă cei mai puțini bani, dintre formațiile bune ale campionatului. Cu 5.000 € lunar, Hervin e cel mai bine plătit Botoșanii vând toți jucătorii pentru care au oferte și izbutesc în fiecare vară să-și creeze câte o nouă echipă bună.

Formația lui Marius Croitoru e a doua în clasament cu un lot plătit slab, față de nivelul economic din cluburile de top. Ongenda are cel mai mare salariu, 5.000 de euro lunar. Edjouma câștigă 3.500 €, finlandezul Sila e plătit tot cu 3.500 €. Brazilienii Jaja și Mateus au câte 2.000 €.

Există și un titular plătit cu 1.500 de euro, internaționalul de tineret Racovițan. Fundașul central crescut la Dijon a fost adus gratuit, liber de contract, așa cum au fost legitimați toți jucătorii din lotul lui Croitoru.

Sursa: gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *