FOTO Filtre ale Poliției și Jandarmeriei la intrarea în satele din Curtești care au intrat în carantină

Echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean și Inspectoratul de Jandarmi Județean au constituit filtre la intrările și ieșirile din cele trei sate ale comunei Curtești care au intrat, de miercuri dimineață, în carantină zonală. Toate mașinile care intră și care ies din satele Băiceni, Curtești și Mănăstirea Doamnei sunt oprite, iar șoferii și pasagerii sunt verificați dacă au declarații pe proprie răspundere cu privire la ieșirea din localitate.

Mai mulți părinți care își duceau copiii la școală au fost întors din drum de echipajele Poliției și Jandarmeriei, ca urmare a faptului că elevii din zonale aflate în carantină nu au voie să meargă la școală.

De asemenea, echipajele au împărți declarații pe proprie răspundere, în alb, pentru cei care nu aveau acest formulat pentru a fi completat.

Carantina din satele Băiceni, Curtești și Mănăstirea Doamnei a fost instituită pentru 14 zile, începând din 29 septembrie, ora 6.00. Rata de infectare cu COVID-19 la Curtești era marți de 6,23 la mie.

În carantină se mai află și comunele Roma și Tudora.

Alertă! Încă trei localități din Botoșani au intrat în carantină. Măsura se aplică deja, începând de la ora 6.00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *