Peste 140 de cazuri noi de coronavirus, marți, la Botoșani. Spitalele sunt pline, iar bolnavii au forme grave, susține directorul DSP Botoșani

Județul Botoșani a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 142 cazuri noi de coronavirus. Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a declarat marți, într-o conferință de presă, că secțiile destinate bolnavilor COVID sunt pline, iar formele cu care se prezintă bolnavii sunt din ce în ce mai grave. Mai mult, spune medicul botoșănean, toate cele 15 paturi de pe ATI sunt ocupate și că sunt bolnavi în așteptare pe secții cu câte două surse de oxigen.

În ceea ce privește situația paturilor pentru pacienții COVID, la secția Boli Infecțioase capacitatea ocupată la maxim. De luni, Spitalul de Recuperare a preluat pacienții COVID și au deja internați 22 bolnavi. La capacitate aproape maximă este și Spitalul municipal Dorohoi, Spitalul de Pneumoftiziologie, iar la Terapie Intesivă toate cele 15 paturi sunt ocupate, cu bolnavi în așteptare pe secții cu câte două surse de oxigen. În ultimele ore, afluxul de pacienți COVID pozitivi este extrem de mare la nivelul Unității de Primări Urgențe, iar pacienții care se prezintă, într-adevăr prezintă forme grave cu saturații foarte mici  și stau pe două surse de oxigen”, a precizat Monica Adăscăliței.

Potrivit sursei citate, de la începutul valului patru al pandemiei, din pacienții COVID care au ajuns la Terapie Intensivă, doar doi erau vaccinați.

Rata de infectare COVID la nivelul județului este de. 2,73 la mia de locuitori. În zonă roșie sunt: municipiul Botoșani- 4,65, Flămânzi- 3,10, Bălușeni-3, 72, Vlădeni-4,55, Copălău-3,02, Cordăreni -5,97, Corni-3,35, Curtești-6,23, Dângeni-3,13, Havârna-3,08, Mihai Eminescu-4,29, Răchiți-4,58, Roma-8,65, Tudora-9,99, Vlădeni-3,69 și Vorona-5,41.

Localitățile din județul Botoșani unde rata de infectare COVID 19 ajunge la 10 la mie

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *