FOTO! Doi bărbați prinși cu documente false la control, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit în portmoneele a doi cetăţeni din Republica Moldova, o carte de identitate românească şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova, documente ce s-au dovedit a fi false, a declarat Tatiana Radu, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani. 

În data de 25 septembrie, în jurul orei 21.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un cetăţean din Republica Moldova, pasager al unui microbuz.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care a fost descoperită, în portmoneul acestuia, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având  imprimate datele și fotografia persoanei în cauză.

În portmoneul unui alt pasager al aceluiaşi microbuz, cetăţean din Republica Moldova, a fost descoperit un permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova, având imprimate datele de identificare şi fotografia acestei persoane.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, colegii noştri au fost efectuate verificări specifice ocazie cu care au stabilit faptul că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi de fond ale unora autentice. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, a precizat Tatiana Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *