Polițiștii și jandarmii au împânzit județul: Au instruit agenții economici și cetățenii cu privire la restricțiile impuse în contextul prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov-2

În perioada 25-26 septembrie 2021, polițiștii au desfășurat acțiuni de informare și prevenire în contextul stării de alertă, pentru promovarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infectării cu virusul Sars-Cov-2, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Astfel, polițiști sprijiniți de jandarmi și polițiști locali, au acționat pe raza întregului județ,  unde au instruit agenții economici, organizatorii de evenimente și cetățenii cu privire la restricțiile impuse în contextul prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Amintim faptul că portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu  în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, piețe, târguri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun”, precizeaza sursa citată.

De asemenea, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme pentru desfășurarea activităților, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

  1. Cele vaccinate împotriva virusului SARS-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  2. Cele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2 nu mai vechi de 48 de ore;
  3. Cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-Cov-2.

Acțiuni cu privire la respectare măsurilor impuse în contextul stării de alertă se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus, se mai precizează în comunicatul IPJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com