Dureros! Preotul mort în accident la Botoșani, plâns de întreaga comunitate. „Părinte al sufletelor noastre pe care niciodată nu-l vom putea da uitării”

Preotul în vârstă de 39 de ani, Ionuț Miorcăneanu, care a murit, duminică, într-un accident rutier este plâns de rude, cunoștințe, dar și cei care îl aveau drept duhovnic. Acesta a decedat după ce mașina în care se afla s-a izbit de un cap de pod. Accidentul a avut loc pe drumul județean DJ 282 care face legătura între localitățile Hănești și Vlăsinești. Preotul se deplasa cu mașina dinspre Hănești spre Vlăsinești, iar într-o curbă ușoară la dreapta a pierdut controlul asupra direcției de mers, a intrat pe contrasens și a lovit violent un cap de pod.

Preotul, în vârstă de 39 de ani, era singur în mașină. Botoșăneanul, care era paroh la o biserică dintr-un sat din vecinătate, a suferit leziuni foarte grav, el nemaiputând fi salvat.

„…părinte al sufletelor noastre”

Iată câteva dintre mesajele de regret transmise:

Un preot dedicat, un suflet minunat si un prieten adevărat ne-a părăsit astăzi brusc lasandu-ne pe toți cei care l-am cunoscut inmarmuriti de durere. Părintele Ionuț Miorcaneanu, paroh al bisericii din Tudor Vladimirescu, a fost un slujitor al lui Dumnezeu asa cum cu toții ar trebui să fim: credincios, implicat, empatic fata de enoriași și mereu având asupra sa o vorba numai buna sa mângâie rănile celor din jurul sau. Rămas bun om minunat! Prin tot ceea ce ai realizat si prin tot ceea ce ai lasat in urma nu ai facut decat sa devii un părinte al sufletelor noastre pe care niciodată nu-l vom putea da uitării. Iti multumim pentru tot ceea ce ai însemnat pentru comunitatea noastră si ne rugam Bunului Dumnezeu sa te puna in randul celor drepți în împărăția sa pentru ca meriți asta din plin. De asemenea, ne rugam cu toții Domnului să dea putere soției si copilasilor pe care i-ai lăsat în urmă de a trece peste acest moment cumplit. Nu sunt cuvinte care sa exprime durerea din sânul comunității noastre. Sa ne pazesti si sa ai grija de noi de acolo de sus parinte asa cum ai facut-o si cat ai fost printre noi!”

„Imi vei lipsi prieten drag, frate! Știu că nu ai Facebook acolo unde ai plecat, dar… dar… Te-ai grăbit să te întâlnești cu Cel pe care atâțea ani L-ai slujit, L-ai slăvit, pe care L-ai făcut cunoscut celor pe care cu atâta dragoste i-ai slujit”

„Mult prea repede ai plecat…mult prea repede te-a luat Dumnezeu la El!!! Îngerii să îți vegheze drumul spre cer!!!Drum bun Suflet Minunat! Multa putere familie să treacă peste o așa grea pierdere!!! Dumnezeu sa te ierte și să te odihnească în pace!”

„Copilul meu a fost botezat de părintele Ionut Miorcaneanu , el l-a adus în fața Domnului, el i-a dirijat traseul către cele sfinte! Către credința în Dumnezeu! Cu atâta durere în suflet mă gândesc la tinerețea lui, la familia lui, la învățăturile bune… Eu nu sunt un om care a trecut des pe la biserică, cu asta mă rușinez… și totuși de fiecare dată când ne întâlneam îmi vorbea atât de frumos de parcă ar fi fost ultima dată… Ce cuvinte poate merita un astfel de om? Azi mi-am dat seama că el a fost pregătit pentru data de azi! El a iubit pe toți, așa cum mulți dintre noi nu o facem! Dumnezeu a dat o turmă și un păstor! Mă rog în fața Domnului să fim o turmă demnă păstorului ce ne-a fost dat! Regrete eterne!”

FOTO Tragedie! Preot din Botoșani mort într-un accident rutier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *