Cercetătorul Octavian Jurma: Nu s-au gândit la oameni, ci doar la afaceri, când au introdus certificatul verde

foto: cancan

Autoritățile au făcut o prognoză ridicolă a infectărilor din valul patru atunci când anunțau un vârf de 4.000 de cazuri, este de părere cercetătorul Octavian Jurma.

Din păcate trebuie să arătăm cu degetul că nu s-a împlinit prognoza către autoritățile de la autoritățile de la care ar trebui să ne luăm lumină, ca să spun așa. Știm foarte bine că ni s-a repetat de nenumărate ori la începutul lunii august că nu vom avea decât 1.500 de cazuri în cel mai rău caz, 4.000 de cazuri în cel mai rău caz posibil. Era o prognoză ridicolă.”, a declarat Octavian Jurma la Antena 3.

”Logica nu a fost niciodată o piedică în calea deciziei politice”

Într-o postare pe Facebook, cercetătorul Octavian Jurma critică modul în care autoritățile din România au implementat certificatul verde:

„Încă o dovadă că nu s-au gândit la oameni, ci doar la afaceri, când au introdus certificatul verde (pe lângă faptul că se aplică doar de la 3 la mie): S-au grăbit să lase restaurantele deschise pentru persoanele cu certificat verde până la 6 la mie dar nu îi lasă să iasă din casă după 4 la mie. Adică, voi puteți sta deschisi și după 3 la mie (măsura de relaxare din valul 4) că noi nu lăsăm clienții să iasă din casă după 4 la mie (măsura de protectie din valul 3). La fel de stupidă pare și măsura de a închide magazinele alimentare unde se stă cu masca când lași restaurantele deschise unde se stă fără mască. Dar logica nu a fost niciodată o piedică în calea deciziei politice în România. Bănuiesc că discriminarea nu va mai fi o problemă dacă stă în calea banului și se vor relaxa restricțiile din valul 3”.

Sursa: antena3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *