Încă un pas spre realizarea Drumului ”Vămii”, de aproximativ 50 de kilometri

Drum surpat Botosani- Vama StancaComisia de achiziții din cadrul Consiliului Județean Botoșani a lansat pe site-ul de achiziții publice licitația pentru realizarea documentației tehnico-economice pe baza căreia va fi accesată o finanțare europeană prin POR 2021-2027 de 40 de milioane de euro pentru modernizarea a aproximativ 50 de kilometri de drum județean: Hănești – Vlăsinești – Săveni – Drăgușeni – Coțușca – Rădăuți Prut, anunță președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

Potrivit sursei citate, Drumul „Vămii” face legătura între actualul proiect de investiții „Regiunea Nord-Est- Axa rutieră strategică 2: Botoșani – Iași” și Vama Rădăuți Prut, redând axei Nord-Sud atributul de „strategică”.

Finanțarea europeană atrasă prin POAT pentru elaborarea studiilor tehnico-economice necesare și verificare tehnică de specialitate a documentației se ridică la 3,2 milioane de lei. POAT a fost deblocat la nivel național în urma demersurilor făcute de către, Consiliul Județean Botoșani, ADR Nord-Est fiind primul din țară care a semnat acordul de finanțare. Tot în urma demersurilor inițiate de Consiliul Județean Botoșani, s-a aprobat extinderea perioadei de implementare a POAT la nivelul întregii țări până la finele anului viitor, pentru ca fondurile europene din această axă să poată fi folosite și să nu fie dezangajate de Comisia Europeană”, a declarat Doina Federovici.

Explozie de cazuri COVID 19, sâmbătă, în județul Botoșani. 16 localități sunt în zonă roșie

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *