De ce ai nevoie pentru o partidă de vânătoare pe cinste?

O partidă de vânătoare pe cinste nu poate fi decât una în care ai tot echipamentul de care ai nevoie, iar aici este vorba nu numai despre îmbrăcăminte, ci și despre instrumentele necesare pentru ca partida de vânătoare să se desfășoare fără lipsuri.

De ce îmbrăcăminte ai nevoie?

Pentru a avea confortul termic asigurat în cazul în care partida de vânătoare se desfășoară pe vreme rece, pe lângă costumul de camuflaj ai putea avea nevoie și de lenjerie de corp care să nu mențină transpirația pe corp, bluză de lână, șosete de lână și mănuși de lucru, pantofi cu talpă aderentă la terenuri dure sau accidentate.

Sursa de imagine: Antonio Laso / Shutterstock.com

De ai nevoie pentru transport și ședere pentru perioade mai mari de timp?

Dacă intenționezi ca partida de vânătoare să fie mai lungă de o zi, atunci pe lângă mijloacele de transport de care ai nevoie până la locul vânătorii, vei avea nevoie și de anumite obiecte care să îți asigure adăpostul. În cazul în care nu ai în drumul tău o cabană la care poți poposi, atunci vei avea nevoie cu siguranță de un cort ușor de montat, de o saltea și de un sac de dormit potrivit și pentru temperaturi mai scăzute, dar și de instrumentele necesare pentru a pregăti hrana necesară (o sursă de foc și câteva alimente pe care să le poți pregăti rapid).

De ce ai nevoie pentru vânătoarea propriu-zisă?

Nu poți pleca la vânătoare fără pușcă, așa cum bine zice și o vorbă din popor. Așadar, primul instrument de care ai nevoie pentru vânătoarea propriu-zisă este o pușcă de vânătoare de calibru adecvat (în funcție de prada pe care o țintești) și de lunete de calitate pentru a repera prada cu mare precizie, eventual o praștie pentru prinderea iepurilor și a potârnichilor, carabină, muniția adecvată, kit de curățare pentru armă și nu uita și de permisul de port-armă, respectiv de cel de vânătoare.

Sursa de imagine: PRESSLAB / Shutterstock.com

Alte echipamente care te vor ajuta să identifici și, ulterior să recuperezi prada sunt cele de tip camere termoviziune precise. Cu acestea vei avea o viziune de ansamblu excepțională și vei putea vedea bine și pe timp de noapte. Din arsenalul de vanatoare nu trebuie sa lipseasca de binoclu, de busola și echipamentul GPS, cuțitele și de frânghiile puternice.

Nu uita că vremea nefavorabilă poate oricând să te prindă din urmă, fiind vorba despre păduri și munți, așadar nu uita să cauți prin dulapuri de pantofi după pantofii potriviți și pentru experiențele mai aspre, deoarece partida de vânătoare ți-ar putea fi ușor compromisă de un disconfort al picioarelor sau de natură asemănătoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *