Trei angajatori din Botoșani, sancționați pentru muncă la negru. Vezi în ce domenii desfășoară activitatea!

itm BotosaniTrei agenți economici din județul Botoșani au fost sancționați pentru muncă la negru, în urma unui control al inspectorilor de muncă. Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial de Muncă, în perioada 13-17 septembrie 2021 s-a desfăşurat Campania Naţională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor.

Aceasta a avut ca scop identificarea şi combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii care desfăşoară activităţi în domeniul construcţiilor, a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă; identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor şi a tinerilor; determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în REVISAL şi de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă; creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă; eliminarea neconformităţilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale corespunzătoare”, arată ITM.

Astfel, au fost efectuate controale la un număr de 21 angajatori. Au fost identificate trei persoane prestând muncă nedeclarată. S-au aplicat la trei angajatori un număr de trei sancţiuni cu amendă, în valoare totală de 60.000 lei.

Totodadă, s-a desfăşurat şi o amplă acţiune de informare a angajatorilor privind prevedereile legale privind încheierea contractului individual de muncă, perioada de probă, durata timpului de muncă, munca suplimentară, munca de noapte, repausul săptămânal şi cazurile considerate muncă nedeclarată, comunicând scrisori de informare la un număr de 280 de angajatori care desfăşoară activitate în domeniul construcţiilor, se mai arată în informarea ITM Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com