Autovehicule radiate din circulație, oprite la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit la controlul de frontieră două autovehicule care figurau în bazele de date ca fiind radiate, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

Potrivit sursei citate, în data de 23 septembrie, în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 41 de ani, care conducea  un  autovehicul înmatriculat în România.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind radiat din circulaţie de către autorităţile române. La scurt timp, în acelaşi punct de trecere, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetățenie ucraineană, în vârstă de 53 de ani, care conducea  un  autovehicul înmatriculat în Olanda. Şi în acest caz colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, motiv pentru care au efectuat verificări suplimentare”, a precizat Răcnea.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind radiat din circulaţie de către autorităţile olandeze .

Cu privire la aspectele constatate, cei doi au declarat că nu au cunoștință despre faptul că autoturismele erau radiate din circulaţie, ei fiind cumpărători de bună credinţă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în ambele cauze pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare au fost retrase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *