FOTO! Cărăuşi de ţigări de contrabandă opriţi în trafic de poliţiştii de frontieră din Botoşani. Țigările și mașina, confiscate

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, cantitatea de 20.400 de ţigarete de contrabandă  în valoare de aproximativ 12.250 de lei, transportate de către doi cetăţeni români cu ajutorul unui autoturism, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

Potrivit sursei citate, în data de 23 septembrie, poliţiştii de frontieră botoşăneni au acţionat în baza unor informaţii şi au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de responsabilitate.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, precum şi poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii de frontieră au monitorizat în trafic un autoturism înmatriculat în România, despre care se ştia că transportă ţigarete de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră au oprit autoturismul pe raza localităţii Unţeni, judeţul Botoşani, în maşină fiind doi bărbaţi, domiciliaţi în judeţ.

”În interiorul mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat două colete voluminoase, suspecte a conţine ţigarete de contrabandă. Poliţiştii de frontieră au condus persoanele şi autovehiculul la sediul serviciului pentru efectuarea unui control amănunţit. Ca urmare a controlului efectuat au fost descoperite, în colete, 20.400 de ţigarete de provenienţă extracomunitară, cu o valoare de 12.250 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, poliţiştii de frontieră au reţinut şi mijlocul de transport, în valoare de aproximativ 10.000 de lei”, a precizat Răcnea.

Bărbaţii au declarat faptul că au preluat autoturismul încărcat cu cele două colete de la o persoană necunoscută de pe raza judeţului Botoşani, cu scopul de a le transporta către o locaţie din municipiul Botoşani. Pentru transport urmau să fie recompensaţi cu 2.000 de lei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *