Peste 40 de clase din mai multe unități de învățământ din Botoșani au trecut în online. Aproape 100 de elevi au fost confirmați pozitiv COVID 19

Foto: Newsmaker

Peste 40 de clase din mai multe școli și licee din județul Botoșani au trecut în online, din cauza îmbolnăvirilor COVID în rândul elevilor și cadrelor didactice. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Botoșani, în perioada 13-22 septembrie, au fost confirmați pozitiv COVID 92 de elevi, din care 81 învață în școli din mediul urban. De asemenea, trei copii de grădiniță, tot din mediul urban, au fost depistați cu coronavirus.

În ceea ce privește cadrele didactice, sunt confirmați pozitiv COVID 23 de profesori din școli din mediul urban și alți cinci care predau în școli din mediul rural. De asemenea, sunt și patru cadre auxiliare depistate cu coronavirus. Potrivit noilor reglementări, la un caz de coronavirus într-o clasă, elevii din clasa respectivă intră online, cu excepția celor vaccinați care pot să meargă fizic la cursuri, în continuare.

Vineri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani se va întruni pentru a stabili noile scenarii în școli. Se vor lua măsuri în cazul școlilor din Tudora și Roma,. unde incidența este peste 6 la mia de locuitori, motiv pentru care toate școlile vor trece în online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *