Încă un profesor din Botoșani s-a stins din viață. „A educat multe generații de liceeni”

Încă un profesor din județul Botoșani s-a stins din viață. Este vorba despre Ion Puiu, din Dorohoi, omul care a educat multe generații de liceeni. Acesta a fost profesor de istorie și director la Liceul Regina Maria din Dorohoi. Anunțul trecerii sale în neființă a fost făcut de preotul Teodor Ciurariu.

„Ne pleacă profesorii in eternitate! Oameni care au educat multe generații de liceeni cu dragoste de țară ,de neam si de credință strămoșească. Români veritabili, patrioți si iubitori de tradiții populare. Rămânem cu tristețe dar și cu nădejdea revederii……. a Învierii! Au plecat la Domnul profesorii dorohoieni Ion Puiu si Corneliu Ignat parcă ținându- se de mână! Veșnica lor pomenire din neam in neam! Transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate. Dumnezeu să-i odihnească in pace”, este mesajul părintelui.

Profesorul pensionar Nicolae Corneliu Ignat a murit la 80 de ani

„Pământul plânge în tăcere iar Raiul este de azi şi mai luminos și mai frumos ! Respect, apreciere şi drum lin către stele Domnule Profesor”, este doar unul dintre mesajele transmise de cei care l-au cunoscut.

Foștii săi elevi vorbesc despre el cu respect și admirație. Mulți dintre ei au fost la capela Catedralei din Dorohoi pentru a-și lua rămas bun.

Foștii colegi spun că era „un om deosebit”, volubil, cu care era o plăcere să abordezi subiecte pe diverse teme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *