Un tânăr din Botoșani a înșelat mai multe persoane. Încheia contracte de închiriere și cerea bani pe un apartament pe care nu-l avea

Un tânăr a reușit să înșele mai multe persoane, spunându-le că închiriază un imobil pentru care cerea bani în avans. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 29 de ani, din orașul Săveni, cercetat sub aspectul comiterii a cinci infracțiuni de înșelăciune, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Potrivit sursei citate, în perioada 8-10 septemebrie 2021, ar fi indus în eroare mai multe persoane cu privire la faptul că deține un imobil în municipiul Botoșani, pe care doreșete să îl închirieze, solicitând bani în avans de la acestea și întocmind contracte de închiriere în acest sens, fără ca imobilul respectiv să existe. Sumele pe care le-ar fi solicitat de la persoanele vătămate au fost între 1000 și 3000 de lei fiecare.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 8.000 de lei. Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventiă al IPJ Botoșani urmând ca în funcție de rezultatele cercetărilor să fie dispuse măsuri legale”, a precizat Nenișcu.

În cadrul activităților desfășutrate de polițiștis-a beneficiat de sprijinul Serviciului Operațiuni Speciale Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *