Vine zăpada în România! Anunțul făcut de ANM: „Așteptăm să se depună un strat”

A venit iarna în România în luna septembrie. O vreme cumplită lovește întreaga țară. Temperaturile o iau razna complet și scad și cu mai bine de zece grade, potrivit ANM. Nicio zonă a țării nu va scăpa de vremea rece, iar în anumite părți încep și ninsorile. Mihai Huștiu, meteorolog ANM trage un semnal de alarmă. Potrivit acestuia, vremea se va schimba radical în următoarele zile, iar temperaturiel vor scădea semnificativ, scrie capital.ro.

În unele zone vor fi înregistrate chiar și cu 10 grade mai puțin față de valorile normale pentru această perioadă. Amintim faptul că au început deja și ninsorile în România. Mai exact, luni noapte a nins pe Transfăgărășan, una dintre cele mai înalte șosele din România, iar drumarii au fost nevoiți să intervină cu material antiderapant pentru a nu pune în pericol turiștii care au ajuns astăzi în zonă.

Astfel, potrivit meteorologului, până vineri vremea va fi deosebit de rece în special în nord-vest și centru. Huștiu susține că aici temperaturile maxime vor fi de 10 grade, iar același lucru va fi valabil și la munte.

„Cel puțin până vineri, vom vorbi de o vreme deosebit de rece în multe zone, dar mai ales în nord-vest și centru, unde în următoarele 2 zile vor fi temperaturi maxime de 10 grade, ceea ce înseamnă că temperaturile vor fi și cu 10 grade mai mici față de mediile multianuale. O vreme deosebit de rece și la munte”, a spus Mihai Huștiu, la Digi24.

Totodată, meteorologul susține că la Bâlea lac au fost înregistrate marți dimineață -4 grade, iar valul rece se va exsinte și în nord vest. Ninsorile vor începe și la munte, în special în Carpații Meridionali, iar vântul va fi și el puternic.

„În această dimineață a fost lapoviță la Bâlea, temperaturi a scăzut la -4 grade. Mâine așteptăm ca un sistem frontal să abordeze nord vest, iar aria precipitațiilor să fie în extindere, deși slabe cantitativ. La munte vor fi si ninsori sau chiar lapoviță. Mai ales în Carpatii Meridionali, la peste 1.700 metri, vor fi ninsori și lapoviță și așteptăm să se depună un strat de zăpadă pe creste, unde și vântul va avea rafale de 70 km/h. Vânt și în restul țării, dar mai slab, în est și sud și extremități de sud vest, rafale de 50 km”, a mai adăugat acesta.

Amintim faptul că potrivit prognozei ANM, miercuri, vremea va fi rece în toate regiunile. Temperaturile maxime se vor încadra între 9-10 grade in depresiuni si innordul Moldovei şi 18 grade la Giurgiu. Cerul va avea înnorări şi va ploua, local în vest, nord şi centru şi pe arii restrânse în restul ţãrii. La altitudini mari vor fi precipitatii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe litoral, dar mai ales pe crestele Carpaţilor Meridionali. Izolat se va forma ceaţã.

În ceea ce priveșet situația din Capitală și aici vremea se va menține rece. Meteorologii anunță temperaturi de maxim 9 grade în cursul dimineții și maxim 16 grade după amiaza.  Cerul va avea temporar înnorãri şi vor fi condiţii ca trecãtor să plouã slab. Vântul va sufla slab şi moderat.

O farmacie din Botoșani angajează asistent de farmacie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com