FOTO! A vrut să treacă frontiera cu un permis fals, pe care a plătit 100 euro. Polițiștii botoșăneni i-au făcut dosar

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecerea Frontierei Stânca efectuează cercetări pe numele unui cetăţean al Republicii Moldova, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

Potrivit sursei citate, în data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei B.V., cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 27 de ani, pasager într-un autocar ce se îndrepta către Cehia.

”În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit asupra persoanei, colegii noștri descoperind în portofelul tânărului un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, ce avea imprimată fotografia bărbatului. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că permisul de conducere  nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals”, a precizat Minodora Răcnea.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că în anul 2019 a fost depistat conducând sub influența băuturilor alcoolice la volan, iar ca măsură complementară permisul de conducere i-a fost anulat. În consecinţă, prin intermediul unui conational, bărbatul și-a  făcut rost de un permis de conducere fals pentru care a plătit suma de 100 de euro. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *