Cătălin Chiorescu, membru Birou Politic Teritorial ALDE Botoşani: Pierdut guvern, se declară nul!

Epopeea austerității ce lovește periodic România se repetă acum, aproape identic, după 11 ani. Coaliția de guvernare de azi, ciuntită prin dezertarea USR-PLUS, este copia la indigo a PDL-ului condus de Băsescu și Boc din 2010. Politicile, programele și strategiile guvernamentale promovate acum de PNL și UDMR sunt exact aceleași din urmă cu 11 ani, de la sloganuri și discursuri, până la neaplicarea principiilor de bază cuprinse în angajamentele electorale.

Guvernul Cîțu repetă acum cu obstinație ieftinele justificări de pe vremea lui Băsescu și Boc, după tiparul „Toți sunteți de vină, numai noi nu!”, prin atacarea bugetarilor, divizarea societății și rostogolirea sloganului „Nu avem bani pentru creșteri salariale”. În aceeași abordare, guvernul dreptei a lansat ideea năstrușnică a creșterii vârstei de pensionare, justificarea acesteia vizând faptul că nu sunt suficiente fonduri care să susțină sistemul public de pensii. De parcă nu era suficient că veniturile românilor sunt anihilate practic de creșterea prețurilor, de la energie electrică și gaze naturale, până la polițele RCA, ci acum guvernul „Nu avem bani pentru nimic” vrea să forțeze românii chiar să moară la locul de muncă, doar-doar vor contribui la bugetul de stat într-o proporție care să ne permită să achităm, peste zeci de ani, datoriile antamate în numele României în ultimul an și jumătate.

Ca și Boc, primul-ministru Cîțu reeditează zilnic eterna scuză „Nu sunt bani”, ca și cum aceasta ar ține românilor de foame și de cald. Românii au nevoie de soluții, de argumente, de dezbateri și rezolvări. Rolul unui guvern este de a aduce bunăstare și o viață mai bună, nu tăieri, nu scumpiri, nu austeritate, nu limitări pe toate palierele. România trebuie condusă în baza unor strategii reale și concrete care să conducă la dezvoltarea economiei naționale și implicit la calitatea traiului fiecărui cetățean.

Nu există niciunde în lume un guvern care doar se lamentează și nu își asumă nicio responsabilitate pentru nimic. Incapacitatea managerială a celor desemnați să administreze țara și să ia măsurile adecvate pentru creșterea calității vieții și a bunăstării românilor este dezastruoasă. De aceea, acest guvern trebuie să plece.
ALDE susține cu fermitate că soluțiile pentru ieșirea din actuala criză economică, politică și socială sunt crearea de noi locuri de muncă și acordarea de venituri salariale mai mari, în fapt reabilitarea vieții oamenilor, distrusă practic în ultimul an și jumătate, atât de pandemie, dar mai ales de activitatea catastrofală și maxima incompetență a celor ce conduc.

Cătălin Chiorescu – Membru Birou Politic Teritorial ALDE Botoşani

Sursa: comunicat ALDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *