Este important procentul de plată în cazinourile terestre?

Procentul RTP (Return To Player) reprezintă proporția de bani pe care un jucător o poate câștiga la un cazino. De exemplu, dacă un joc are 97% RTP, atunci te poți aștepta să câștigi 97 RON pentru fiecare 100 RON pariați. Acest procent este însă vizibil doar în cazul jocurilor de noroc online. Cazinourile terestre nu oferă informații cu privire la procentul de rambursare. Este nevoie să faci propriile cercetări pentru a găsi date referitoare la procentul de plată pentru diferitele jocuri. În cazul sloturilor, din păcate aceste informații lipsesc cu desăvârșire.

Așadar, după ce decizi ce sa porti la tine ca sa ai noroc, cum ar fi amulete sau obiecte norocoase, este esențial să te informezi cu privire la procentul RTP pentru jocurile alese.

 

De ce cazinourile terestre nu oferă date referitoare la rambursare?

Cazinourile tradiționale nu explică în mod clar care sunt șansele de câștig pentru jucători din mai multe motive. Când vine vorba de sloturi, dezvoltatorii oferă cazinourilor opțiuni cu privire la procentele de plată. De exemplu, ar putea permite cazinourilor să aleagă între 92% și 93%, 94% sau 95% RTP pentru un anumit joc.

În primă fază, un cazino terestru ar putea opta pentru un procent de rambursare de 93%. Între timp, un altul poate alege un procent mai mare, ca de exemplu de 95%.

Ambele cazinouri vor oferi același joc, dar șansele de câștig vor fi diferite. Prin urmare, dezvoltatorii nu introduc procente de plată direct în meniul jocului, deoarece acestea variază de la cazino la cazino.

În ceea ce privește jocurile de masă, furnizorii de jocuri de noroc pot oferi același joc de masă cu procente diferite de plată.

Multe cazinouri, de exemplu, au reguli diferite pentru un joc de blackjack cu o singură punte, comparativ cu o versiune cu șase punți. În acest caz, aceștia nu pot stabili doar un procent uniform de plată. În schimb, trebuie să afișeze câte un RTP diferit pentru fiecare joc.

În mod evident, în cazul în care aceste informații ar fi disponibile, jucătorii ar abandona complet jocurile neprofitabile.

 

Informează-te pe cont propriu


Dacă vrei să ai șanse reale de câștig, atunci vei fi nevoit să îți faci propria cercetare. Din fericire, procentul RTP pentru multe jocuri de cazino este ușor de găsit. Poți efectua căutări rapide online pentru a afla procentele de plată pentru majoritatea jocurilor.

De exemplu, dacă folosești cuvintele cheie „baccarat RTP” într-un motor de căutare, vei descoperi că pariul pe bancher oferă cea mai bună șansă de a avea acces la un RTP de 98,94%. Anumite jocuri de masă pot fi însă complicat de jucat în acest mod.

 

Procentul de rambursare la sloturi


Dacă mai devreme te-am îndemnat să faci cercetare pe cont propriu, este necesar să menționăm faptul că nu vei găsi informații referitoare la procentul RTP pentru sloturile din cazinourile terestre. Doar în cazuri rare sunt disponibile aceste informații.

Seria de jackpot progresiv Megabucks din Nevada, de exemplu, este o excepție rară. Oferă RTP de bază de 88,0% atunci când jackpot-ul este declanșat pentru prima dată. Acest RTP crește odată cu jackpotul, marele premiu putând ajunge până la milioane de dolari.

În aproape toate celelalte cazuri, nu vei găsi date relevante. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te bazezi pe estimări generale.

Majoritatea jocurile de slot oferă între 90% și 92% RTP, dar aceasta nu este o regulă generală.

Din nou, însă, nu vei putea afla procentul de rambursare pentru o singură mașină de păcănele. Trebuie doar să îți asumi șansele atunci când joci aceste jocuri.

 

De ce cazinourile ar trebui să afișeze astfel de informații?

Totul pleacă de la reglementările naționale în ceea ce privește jocurile de noroc. Există țări în care furnizarea acestor informații este obligatorie. De exemplu, în cazul jocurilor online, cazinourile sunt obligate să afișeze procentele de rambursare.

În acest mod, cazinourile online sunt obligate să respecte la un standard diferit față de omologii lor tereștri.

Concluzie

Dacă scopul tău este să pui mâna pe câștiguri consistente la cazino, atunci ai două variante la îndemână. Fie îți faci temele de acasă și mergi pregătit, cunoscând toate informațiile legate de procentele de rambursare, fie te orientezi spre cazinourile online. Oricare ar fi opțiunea ta, nu uita să joci responsabil. Mult succes!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *