O profesoară excepțională, din Botoșani, premiată la la Gala MERITO pentru inovaţie în educație

Florentina Tituleac, o profesoară excepțională originară din Botoșani, în prezent profesoară pentru învăţământul primar la Şcoala Gimnazială nr. 5 din Săcele, a fost premiată pentru performanțe deosebite în educație la Gala MERITO. Florentina Tituleac, 24 de ani, a absolvit Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani și Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A ajuns în 2018 să fie învățătoare în cartierul Gârcini, din Săcele, prin programul Teach for Romania. Într-o comunitate în care cei mai mulți adulți au o educație precară, ea se luptă să țină copiii la școală.

“Copiii spun adesea: „Doamna, eu nu pot”. Ca să câștige încredere în ei le arăt tot timpul micile progrese pe care le fac și i-am învățat să se aplaude unii pe alții când au reușite. Folosesc sisteme de monitorizare a progreselor, de exemplu borcanul cu fasole. Adaug boabe când sunt prezenți la ore, când respectă regulile și dau răspunsuri bune și scot boabe când încalcă aceste sarcini. Borcanul are trei marcaje: când ajung la primul, facem o zi de sandvișuri, la al doilea mergem la bibliotecă și la al treilea comandăm pizza.” – extras din povestea profesoarei.

„Am văzut mulţi copii care vă consideră pe dumneavoastră un părinte educaţional şi vă felicit pentru asta. Am remarcat determinarea de a face mai mult şi de a schimba lucrurile într-o comunitate în care probabil trebuie schimbate mentalităţi, inclusiv ale unor adulţi, ceea ce este şi mai dificil – doamna profesor a pus pe primul loc învăţământul, dragostea pentru meseria pe care o practică şi pentru copiii cu care îşi desfăşoară activitatea zi de zi.” a declarat Codruţ Părău, Director de Vânzări la Temad România, partener al Galei MERITO, care i-a înmânat premiul.

“Mi-a fost foarte greu la început, însă ceea ce am făcut în tot timpul petrecut cu elevii a fost să cred în fiecare copil din clasă, să cred că poate să înveţe să scrie, să citească, să socotească. Iar în timp, i-am făcut şi pe ei să creadă în ei şi pe părinţi în copiii lor. Eu am reuşit acest lucru, pentru că la rândul meu am avut oameni care au crezut în mine – sunt foarte recunoscătoare pentru ceea ce îmi este dat să trăiesc, iar oamenilor care sunt la început de drum sau în comunităţi defavorizate vreau să le spun că şi ei pot, pot să fie cei mai buni educatori, învăţători sau profesori pentru elevii lor.” – a fost mesajul de încredere al Florentinei Tituleac la primirea premiului.

Sursa: transilvania365.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com