Pacienta care a sunat la 112 pentru a fi dusă la baie, supusă unui consult psihiatric. Reprezentantul Spitalului Județean: Este irascibilă, răspunde cu dificultate la întrebări și refuză tratamentul

Pacienta de 79 de ani, care a sunat la 112 pentru a fi dusă la baie în timp ce se afla internată la Spitalul Județean ”Mavromati”,  a fost tratată corespunzător, iar personalului medical nu i se poate imputa nimic. Aceasta este concluzia unei anchete interne realizată de conducerea unității spitalicești în acest caz.

Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean ”Mavromati”, a declarat că, dată fiind fractura de șold pe care o avea, pacientei i s-a interzis să coboare din pat pentru  a evita apariția unor complicații, iar pentru nevoile fiziologice i s-a pus un pampers. Mai mult, spune acesta, în sectorul tampon se află în permanență o persoană care supraveghează bolnavul.

Datorită patologiei ortopedice, pacienta a fost imobilizată la pat, iar pentru satisfacerea nevoii de a elimina fără deplasare la grupul sanitar, pacientei i s-a aplicat pampers pentru  a evita apariția unor complicații ca urmare a imobilizării și care ar fi putut agrava starea de sănătate. Personalul din sectorul tampon a monitorizat pacienta, i s-a explicat necesitatea imobilizării la pat de către medicul curant. În sectorul tampon pacientii sunt cazați singuri în salon , dar există buton de alarmare a personalului medical din camera de gardă. În sectorul tampon se află în permanență o persoană care supraveghează bolnavul. Medicul curant spune că pacienta a fost tratată corespunzător, a fost respectat circuitul de internare, iar restricția de a coborî din pat este justă”, a precizat Ioan Asaftei.

Potrivit sursei citate, pacienta a fost transferată pe secția ortopedie, unde primește îngrijiri de specialitate, conform protocoalelor. Întrucât este irascibilă și răspunde cu greutate la întrebări, pacienta a fost supus, în plus, unui consult neurologic și psihiatric.

Pacienta esta stabilă hemodinamic , dar irascibilă, răspunde cu dificultate la întrebări. I s-a explicat încă o dată că fractura pe care o are la nivelul șoldului  necesită repaus la pat, tratament. Medicul a prezentat cazul pacientei medicului anestezist care recomandă consult cardiologic, care a și fost efectuat. Deoarece pacienta este irascibilă cu idei delirante se solicită și consult neurologic. S-a solicitat și consult psihiatric. Deoarece pacienta refuză administrarea tratamentului , în acest fel expunându-se unor riscuri și complicații  pentru care personalul nu se face răspunzător, s-a luat legătura cu fratele, care a fost informat asupra stării acesteia. Se așteaptă decizia familie în ceea ce privește intervenția chirurgicală la nivelul șoldului”, a mai spus Asaftei.

Anchetă la Spitalul Județean ”Mavromati” după ce o pacientă a sunat la 112 și a cerut ajutorul pentru a fi dusă la baie

 

One thought on “Pacienta care a sunat la 112 pentru a fi dusă la baie, supusă unui consult psihiatric. Reprezentantul Spitalului Județean: Este irascibilă, răspunde cu dificultate la întrebări și refuză tratamentul

  1. Toate argumentele purtătorului de cuvânt arată că pacienta în cauză chiar este bolnavă, locul ei este în spital şi are nevoie continuă de îngrijire şi supraveghere. Întreb şi eu, ştiind cazuri din presă, dacă era mama unui oarecare preşedinte, prim ministru ori măcar prefect sau parlamentar personalul medical s-ar fi purtat la fel încât să fie nevoie ca pacientul să apeleze la 112, în spital fiind?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *