S-au suplimentat paturile pentru bolnavii COVID la Spitalul Județean, după creșterea cazurilor. Director DSP Botoșani: Avem pacienți în așteptare pe Secția de Boli Infecțioase

Spitalul Județean ”Mavromati” a suplimentat, de joi, numărul de paturi la ATI pentru patologia COVID 19. Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a declarat că încă cinci paturi au fost puse pe secție, la această oră fiind disponibile 15 paturi pentru bolnavii COVID.

Având în vedere că în ultimele 24 de ore a crescut numărul de solicitări pentru  pacienții COVID pozitiv, agravându-se din punctul de vedere al bolii si solicitările pentru terapie intensivă, Spitalul Județean va mări capacitatea paturilor la ATI cu încă cinci paturi începând de astăzi (nr. de joi). Vor fi 15 paturi COVID pozitiv. Avem pacienți în așteptare pe Secția de Boli Infecțioase. Aseară s-a transferat de la Dorohoi un pacient grav COVID pozitiv și la Spitalul de Pneumoftiziologie avem un pacient în așteptare”, a declarat Monica Adăscăliței.

Potrivit sursei citate, capacitatea maximă a Secției de Terapie Intensivă pentru pacienții COVID nu poate depăși 18 paturi.

Am avut în vârf de pandemie 18 paturi. Capacitatea paturilor și a surselor de oxigen nu poate fi mai mare la secția ATI a Spitalului Județean”, a mai spus directorul DSP Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *