Certificatul Covid, folosit pentru a merge la restaurant. Premierul Cîțu: „Nu vrem să mai închidem activitatea economică”

Foto: businessdays

Guvernul Cîțu poartă discuții referitoare la introducerea certificatelor COVID pentru ca restaurantele să poată rămâne deschise și după ce o localitate atinge incidența de 3 cazuri la mia de locuitori. Decizia finală va fi luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

„Nu vreau să mai închidem activitățile economice peste 3 la mie. Ca să avem aceste activități trebuie să avem o formă de monitorizare. Certificatul verde este una dintre propuneri ca aceste activități să rămână deschise pe baza unui certificat verde. Restaurantele pot să rămână deschise pe baza unui certificat verde. Este o propunere, vedem dacă va fi aprobată în CNSU. Ideea de bază este că nu vrem să mai închidem activitatea economică peste 3 la mie”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședintei de Guvern. Cel mai târziu săptămâna viitoare se adoptă decizia în acest sens, a declarat Florin Cîțu, precizând că sunt discuții în care sunt implicate mai multe instituții, însă preferința sa este pentru folosirea certificatului verde.

„Pot să vă spun care e preferința mea: nu vrem să închidem economia. Cât mai curând trebuie să venim cu o această decizie”, a mai spus el.

Întrebat dacă Guvernul ia în discuție vaccinarea sau testarea obligatorie a medicilor sau a profesorilor, Florin Cîțu a confirmat că autoritățile „merg în această direcție” și a subliniat că va fi introdusă cel puțin testarea periodică.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com