Nichifor Botoșăneanul va resfinți, duminică, o biserică din Botoșani. Femeile vor putea trece prin Sfântul Altar

Foto: Adevarul

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de un sobor de preoți, vor resfinți, duminică, 19 septembrie, Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” și vor sfinți Casa socială din satul Dumbrăvița, comuna Ibănești.

Evenimentul are loc la împlinirea a 100 de ani de la înființarea localității. Potrivit preotului paroh Mihai Claudiu Foca, credincioșii sunt așteptați duminică, începând cu ora 8:00, „la acest moment binecuvântat rânduit de bunul Dumnezeu parohiei noastre, având posibilitatea de a se închina în Sfântul Altar”.

Când poate intra femeia în Sfântul Altar

Prima situatie este sfintirea unui nou Altar. Atunci, toata suflarea crestina poate intra in Altar (si chiar este chemata), ca semn al iubirii divine, care se va impartii lumii printr-un nou loc de Jertfa a Trupului si Sangelui lui Hristos.

A doua situatie este la manastirile de maici. O monahie reprezinta (ca si monahul) o stare exceptionala a omului in lume: lasa toate cele ale lumii si se daruieste total lui Dumnezeu, de aceea ele se si numesc „miresele lui Hristos”.

De aceea, canoanele spun ca „le este ingaduit calugaritelor sa intre in altar”, ca sa ajute preotul la slujire, asa cum si la parohie anumiti barbati mireni ajuta preotul la slujbe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *