Botoșăneanul care l-a învins în instanță pe directorul Casei de Pensii București. Primește despăgubiri importante

justitie- magistratiUn bărbat din județul Botoșani l-a învins în instanță pe directorul Casei de Pensii a municipiului București. Botoșăneanul Edward Cristian Comănac, revoluționar, a solicitat formula de calcul a pensiei sale, dar instituția din Capitală nu i-a comunicat această informație, așa că bărbatul s-a adresat instanței de judecată.

Judecătorii au obligat Casa de Pensii să îi comunice botoșăneanului informațiile cerute, dar nici așa instituția nu a dat curs solicitării, iar Comănac s-a adresat din nou instanței.

Magistrații Tribunalului Botoșani au decis, pe 8 septembrie a.c.,  amendarea directorului instituției pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti. Totodată, Casa de Pensii București va trebui să îi achite botoșăneanului câte 100 lei pentru fiecare zi de întârziere, de la data de 14 decembrie 2020.

„Admite cererea formulată de reclamantul Comănac Edward Cristian, în contradictoriu cu pârâţii Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti şi Directorul executiv al Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti. Aplică conducătorului autorităţii pârâte o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie, pe zi de întârziere, începând cu data de 14.12.2020 şi până la punerea în executare a dispoziţiilor Sentinţei nr. 139/28.05.2020 a Tribunalului Botoşani. Obligă pârâta Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti la plata către reclamant a unei penalităţi în cuantum de 100 lei pe zi de întârziere, de la data de 14.12.2020 şi până la punerea în executare a dispoziţiilor Sentinţei nr. 139/28.05.2020 a Tribunalului Botoşani. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cercetată în şedinţa Camerei de Consiliu şi pronunţată azi, 08.09.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin grefa instanţei”, se arată în decizia instanței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *