Doi botoșăneni s-au ales cu dosare penale după ce au fost dați jos de la volan de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut efectuează cercetări cu privire la doi cetăţeni români care se aflau la volan, deşi nu dețineau permise de conducere valabile, potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

În data de 13 septembrie, ora 16.45, o patrulă din cadrul Sectorului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut -I.T.P.F. Iaşi, aflându-se se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control în localitarea Coţuşca, judeţul Botoşani, autoturism marca Audi, înmatriculat în România, condus de un cetăţean român.

Cu ocazia efectuării controlului, conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că cetăţenul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, în urma testării cu aparatul alcooltest a cetăţeanului, a reiesit o alcoolemie de 0,15 mg/l alcool pur în aerul respirat, pentru care a fost sancţionat contravenţional, precizeaza sursa citata.

O oră mai târziu, pe raza aceleiaşi localităţi a fost oprit un alt autoturism înmatriculat în România, la volanul căruia se afla tot un cetăţean român, fără documente de identitate şi fără a deţine permis de conducere valabil.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *