FOTO! Început de an școlar cu școli modernizate într-o comună din județul Botoșani

Început de an școlar cu școli modernizate într-o comună din județul Botoșani. Este vorba de comuna Cristești , unde au fost finalizate lucrările la trei unități de învățământ. Școala Primara Nr. 4 din satul Unguroaia a fost reabilitata și extinsa, în timp ce Școală Primara Nr. 2 din satul Oneaga a fost dărâmată și construita de la zero. O alta construcție noua este grădinița Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Cristești, potrivit unui comunicat transmis de Primăria Cristești.

Am regăsit prieteni și colegi buni, harnici și serioși, autorități locale implicate și determinate să susțină educația, motiv pentru care, îi felicit public. Mai sunt lucruri de făcut, mai este treabă, dar în ansamblu, școlile sunt curate, colorate și sigure, au utilități, avize și tot ce este necesar pentru un învățământ de calitate. Totul depinde de copii și de profesori: să păstreze, să utilizeze eficient toate resursele și să se bucure de condiții pentru învățare, pentru a obține rezultatele dorite”, a spus prof. dr. Ada Alexandrina Macovei.

Tot duminica, preotul Ștefan Musteaţă a sfințit Școala Primară Nr. 2 Oneaga, în prezenta părinților.

Ne bucuram ca începând cu anul școlar 2021 toată infrastructura școlară din comuna Cristești este la standarde europene, cu toate utilitățile necesare. Preșcolarii, școlarii și cadrele didactice se pot bucura de condiții foarte bune. Domnul director a reușit sa doteze toate școlile cu 700 de hărți interactive și măști colorate pentru copii. În perioada imediat următoare vom continua cu amenajarea exterioara a școlilor. Urez tuturor copiilor și prefosorilor un an școlar cât mai bun, sănătate și multe realizari”, a declarat primarul comunei Cristești, Lucian Borfotină.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *