Populația școlară din județul Botoșani, în continuă scădere. Inspectorul general al IȘJ: Avem 240 de clase de învățământ primar simultan, ceea ce este foarte grav

Populația școlară din județul Botoșani scade de la an la an. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, daca in urma cu zece ani aceasta era de aproximativ 78.000, în 2021 populația școlară din județ numără 63.000 de elevi. Urmare a numărului scăzut de copii, în special în mediul rural, în învățământul botoșănean există sute de clase simultane.

În jur de 1500 de copii pierduti în fiecare an, în ultimii zece ani, populație școlară care nu se mai redresează și nu se va mai redresa probabil în viitorul apropiat. Avem 240 de clase de învățământ primar simultan, ceea ce este foarte grav din punctul meu de vedere, pentru că acum 12 ani ne luptam să le desființăm și să ducem copiii să învețe carte în clase de sine stătătoare. Încă mai avem 19 clase la gimnaziu simultan, unde eșecul în proporție de 80% este dinainte știut. Am fost în asistențe la ore și știu care este situația și nu se poate face performanță vorbind lucruri diferite cu copiii”, a declarat Ada Mascovei, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean.

 

RAAPPS deține o locuință de protocol la Botoșani. Imobilul, scos la închiriere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *