FOTO Imagini de coșmar! În ce condiții trebuie să meargă la toaletă copiii de grădiniță dintr-o comună din Botoșani. Nici deținuții nu trăiesc așa!

Imagini de coșmar în două grădinițe din comuna Ungureni, unde preșcolarii sunt nevoiți să meargă în toalete, ca-n Evul Mediu, care nu îndeplinesc nici măcar normele minime sanitare. Nici măcar deținuții nu au astfel de condiții mizere.

Medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani, a declarat joi, într-o conferință de presă, că în urma controalelor realizate în școlile din județ prin ordinul prefectului, au fost identificate mai multe unități de învățământ în mediul rural, în special grădinițe, cu WC-uri în curte și care nu sunt conforme.

Ea a dat drept exemplu Grădinița Vicoleni și Grădinița Sapoveni, ambele din comuna Ungureni, însă a spus că în astfel de situații sunt și alte unități de învățământ.

În general sunt grădinițe unde grupul sanitar este în curte. Noi am recomandat ca în aceste unități să nu se înceapă activitatea, pentru că sunt zone care pot provoca daune copiilor și nu ne permitem acest lucru.  Sunt WC-uri în curte, nu sunt conforme și ar pune în pericol viața copiilor și nu ne dorim acest lucru. Nu sunt singurele exemple, dar preferăm integritatea copiilor și nu dorim să avem probleme. Mai avem unități de învățământ cu toatele în curte, dar sunt OK”, a precizat directorul DSP Botoșani.

De partea cealaltă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Ada Macovei, a declarat că știa de situația de la Ungureni și ca primă măsură a dispus înlocuirea directorului școlii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *