FOTO Noul șef al Jandarmeriei Botoșani, instalat oficial în funcție. Acesta are 43 de ani și a fost în misiune în Afganistan

Jandarmeria Botoșani are, oficial, un nou inspector șef. În urma promovării concursului desfăşurat la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, colonelul Boariu Cristian-Iulian a fost numit în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani.

Ceremonia militară de predare-primire a Drapelului de Luptă şi a comenzii unităţii s-a desfășurat astăzi, 10 septembrie, în prezenţa colonelului Mastan Alin-Ionel – inspector general al Jandarmeriei Române, a prefectului Dan Nechifor, a Doinei Federovici – președintele Consiliului Județean Botoșani, a primarului Cosmin Andrei, precum și a șefilor instituțiilor publice cu care inspectoratul cooperează în executarea misiunilor.

Cu ocazia desfășurării ceremonialului militar, colonelul Mastan Alin-Ionel s-a adresat noului inspector șef: ,,La Botoșani, preluați o echipă a Jandarmeriei puternică, cu oameni dedicați, profesioniști și devotați. Faptul că atât de mulți reprezentanți ai comunității sunt prezenți la această ceremonie îmi arată că jandarmii sunt apreciați de cetățeni, că autoritățile se bazează pe eficiența și profesionalismul lor.”

Colonelul Boariu Cristian-Iulian a preluat comanda unităţii de la colonelul Feciuc Cristian-Ovidiu, care a asigurat interimatul după trecerea în rezervă a colonelului Onofrei Dobrin-Cristian, în luna aprilie 2021.
Noul inspector şef are 43 de ani şi activează în cadrul Jandarmeriei Române din anul 2001, după absolvirea Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” București ocupând diverse funcţii de execuţie şi comandă în Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, în anul 2011 a participat la misiunea internațională ISAF (Forța Internațională pentru Asistență și Securitate NATO) din Afganistan. Din luna decembrie 2016 și până în prezent, colonelul Boariu Cristian-Iulian a ocupat funcția de prim-adjunct al inspectorului șef în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com