Inspectorul general al IȘJ Botoșani, Ada Macovei către părinți: Nu mai vrem să o facem pe-a dădacă cu copiii dumneavoastră

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Ada Macovei, a transmis un mesaj dur părinților care nu îngrijesc de copii. Asta după ce profesorul Doina Nacu, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Botoșani a declarat, la o întrunire cu directorii de școli din Botoșani,  că profesorii au pe lângă obligații și drepturi, iar un partener important este părintele, care cu greu poate fi găsit.

Pe părinții îi găsim rar, cu greu, și foarte mulți uită că au copii la școală. Primul care trebuie să accepte este părintele că are o problemă la copilul lui. Să se pună la punct o legislație prin care părinții să fie educați să-și educe copilul”, a spus Doina Nacu.

A intervenit inspectorul general al IȘJ, Ada Macovei, care a spus că mulți părinți nu știu să fie și nici nu vor să fie părinți și că profesorii s-au săturat să o facă pe dădacă la școală.

Părintele nu este plătit să fie părinte, mulți dintre ei nici nu au ales să fie părinte, s-a întâmplat să fie părinți. De asta avem copii abandonați, de asta avem atâția copii rămași singuri acasă. De asta fac apel de fiecare dată la umanitate și la credință și la rolul nostru de dascăl. Foarte mulți părinți din păcate, și nu numai în rural și în urban, nu că nu știu să fie părinți, nici nu vor să fie părinți. Și își trimit copiii la școală și au de la noi pretenții., Și da, e normal să fim revoltați și e normal când spun profesorii: noi nu suntem baby sister. Nu mai vrem să o facem pe-a dădacă cu copiii dumneavoastră. Este foarte adevărat și e foarte normal ce spuneți. Și eu sunt de acord, dar vă rog să vă gândiți la copii și nu la părinți. Copilul acela are  vreo vină că s-a născut la marginea satului în casa aceea și stă numai cu bunica de 90 de ani? Copilul acela are vreo vină că părinții lui au ales un trai mai bun în altă parte? Copilul acela, care se uită cu ochișorii ăia la noi ca la ultima speranță, ce vină are?. Aveți dreptate! Și eu m-am simțit de multe ori că în loc să fac la oră chimie, fac educație, fac pe-a mama, pe-a tata, consiliere nici nu mai spun cum se agață copiii și cum încearcă să-ți povestească tot traiul lor nefericit de acasă. Faceți tot ce puteți cu sufletul, asta este rugămintea mea. Învățați-i să fie oameni!”, le-a transmis Ada Macovei directorilor de școli.

 

One thought on “Inspectorul general al IȘJ Botoșani, Ada Macovei către părinți: Nu mai vrem să o facem pe-a dădacă cu copiii dumneavoastră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *