Foc de tabără și educație rutieră pentru copiii din două parohii din județul Botoșani

Duminică, 5 septembrie, în județul Botoşani, comuna Albeşti, Parohiile „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” Tudor Vladimirescu şi Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Buimăceni în colaborare cu Postul de Poliție Rurală din comună au organizat o frumoasă activitate intitulată „Educație civică și rutieră corectă și prevenirea accidentelor”, iar apoi, au cântat şi s-au bucurat lângă focul de tabără.

Scopul acestei colaborări a fost, pe de o parte, educarea copiilor din perspectivă civică, anticontravențională și antiinfracțională, precum și prelucrarea unor elemente de educație rutieră, iar pe de altă parte, dorința  de a organiza activități misionare care să întărească relația acestor tineri şi copii cu Biserica.

Deoarece Parohia Tudor Vladimirescu nu a reuşit să organizeze tabără anul acesta, pentru că în curtea interioară se lucrează la fundația noii biserici, s-a găsit soluția unei frumoase colaborări cu Parohia Buimăceni şi Postul de Poliție Rurală, având ca scop dorința de a alina dorul copiilor de activitățile antrenante organizate în cadrul Taberelor din Pridvorul Satului, desfășurate în ultimii 7 ani în parohie.

La această activitate au participat peste 100 de copii şi tineri din cele două parohii, alături de pr. Ioan Apetri, pr. Lucian Cristian Coşofreț şi agent Sebastian Aparaschivei.

Sursa: Doxologia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *