Un copil s-a sinucis după ce bunica l-a vândut pentru câteva sticle de băutură

Un copil din judeţul Bacău a fost găsit mort zilele trecute, prima ipoteză fiind că acesta s-a sinucis. Poliţiştii anchetează cazul, iar necropsia va stabili exact dacă este vorba despre suicid, scrie Adevarul.

Câţi copii trebuie să se mai sinucidă ca cineva să ia atitudine şi să facă ceva la DGASPC Bacău??? Săracul, după ce fusese vândut pe băutură de către bunică la un cioban, acum şi-a dat seama că nu mai are nici o şansă, dar, ca de fiecare dată, tot mortul e vinovat”, a scris un cunoscut al băiatului sub protecţia anonimatului.

Băiatul a avut o viaţă grea în ultimii doi ani, după ce bunica lui îl vânduse unui cioban pentru câteva sticle de băutură. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Bacău (DGASPC) a stabilit ulterior ca minorul să fie plasat în sistem familial, la un asistent maternal profesionist, angajat al DGASPC Bacău, din Dofteana.

Reprezentanţii DGASPC Bacău au confirmat decesul copilului, dar  susţin că nu se ştie deocamdată dacă este vorba despre suicid. Potrivit DGASPC Bacău, băiatul fusese învoit şi se afla în localitatea băcăuană Motoşeni, la rude,  la momentul decesului.

DGASPC Bacău nu poate oferi informaţii privitoare la circumstanţele care fac obiectul unor anchete desfăşurate de instituţiile abilitate ale statului. Precizăm că, în contextul verificărilor şi anchetelor interne realizate, personalul DGASPC nu poartă responsabilitatea evenimentului care  a avut loc, în urma învoirii unei persoane aflate în plasament, după altercaţii/disensiuni cu membri ai familiei extinse a acesteia”, au precizat reprezentanţii DGASPC Bacău pentru Ziarul de Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *