Tânăra din Botoșani, pensionară de la Ministerul Afacerilor Interne, a fost eliberată din funcția de secretar de stat

Ministrul de Interne Gabriel Berca, însoţit de Irina Alexe şi Raluca Heleşteanu
Irina Alexe, alături de fostul ministru de Interne Gabriel Berca şi de Raluca Heleşteanu

Botoșăneanca Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a fost eliberată din funcție după degringolada creată în coaliția aflată la guvernare.

„Aceasta a devenit chestor de poliție la numai 35 ani și la doar 42 ani era un veritabil tânăr pensionar, ceea ce a creat o imagine de ansamblu că toți polițiștii se pensionează la această vârstă. Nimic mai fals, reamintim că vârstă standard de pensionare pentru un polițist este de 60 ani”, susțin sindicaliștii de la Europol.

Irina Alexe a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne în guvernarea Cioloș. Irina Alexe este membru PLUS și a fost propunerea USR-PLUS pentru funcția de secretar de stat la Ministerul de Interne. Pe de altă parte este considerată și apropiată de Vasile Blaga.

În februarie 2016 a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În momentul numirii era secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. În septembrie 2016 s-a întors la Ministerul de Interne, dar pe funcție de secretar de stat.

În 2019 a ajuns în conducerea PLUS. La doar 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română, echivalentul funcției de general cu o stea, potrivit B1. Ascensiunea ei în această funcție a fost pusă sub semnul întrebării în condițiile în care era vorba despre un grad profesional care se obține extrem de greu.

One thought on “Tânăra din Botoșani, pensionară de la Ministerul Afacerilor Interne, a fost eliberată din funcția de secretar de stat

  1. vom depune jerbe pentru pierderea salariului de 200 milionee, dar saraca ramane cu pensia de 3000 euro , munca ei e rasplatita doar Blaga stie.,,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *